Shiatsu

Shiatsu is een acupressuur massage voor goede gezondheid en een therapie die een positief gevoel bevordert, vermoeidheid verlicht door druk toe te passen op specifieke punten van het lichaam. Daarnaast geeft Shiatsu de warmte van een zorgzame aanraking.

Shiatsu is een Japanse massagemethode gebaseerd op de Traditionele Chinese Geneeskunde.

Shiatsu, wat letterlijk ´vingerdruk´ betekent, wordt in Nederland vaak drukpuntmassage of acupressuur massage genoemd. Acupressuur massage gebeurt met de vingers, handen en voeten bij de cliënt die op de grond op een mat (futon) ligt.

Er wordt uitgegaan van de aanwezige levensenergie (in het Chinees: Chi) en het zelfgenezend vermogen van de mens.

Bij goede gezondheid stroomt energie vrij en gelijkmatig door een netwerk van banen (meridianen) die over het gehele lichaam lopen. Door verkeerde leef- en voedingsgewoonten, gebrek aan lichaamsbeweging of juist eenzijdig gebruik van het lichaam, emotionele ervaringen of lichamelijke inspanningen wordt de levensenergie soms verstoord.

IMG_2589

Net als bij acupunctuur maakt Shiatsu gebruik van punten op het lichaam die corresponderen met bepaalde lichaamsdelen en lichaamszones. De punten liggen op de meridianen, die tezamen ons energienetwerk vormen. Als de energie op de meridianen verstoord is, kan dit leiden tot allerlei ziekteverschijnselen, vermoeidheid, huidproblemen en andere onbehaaglijke gevoelens.

Combinaties van bepaalde drukpunten kunnen helpen specifieke klachten te verlichten of op te heffen. De massage zorgt ervoor dat geblokkeerde energie vrijer kan stromen. Daardoor verbetert het welzijn. Pijnlijke punten kunnen duiden op een blokkade en zijn daarmee hulpmiddel bij het opsporen van disbalansen van het lichamelijke en geestelijke welzijn. Shiatsu maakt het lichaam soepel en sterk, zacht, ontspannen en veerkrachtig.
De kracht van Shiatsu is, dat er naast een genezende werking, ook een preventieve werking van uit gaat.

Shiatsu stimuleert onze gezondheid en gemoedstoestand.

IMG_3011