Moxa Therapie

Moxa Therapie is een onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde. Het doel is ook hierbij de Chi of levensenergie te laten stromen. Bij een moxa behandeling is het mogelijk om de meridianen, acupunctuurpunten, reflexpunten en littekens te behandelen. Ook een algemene warmtebehandeling, behandeling van koude plekken, vermoeidheid en darmproblemen behoren tot de mogelijkheden. Deze techniek kan heel goed gecombineerd worden met shiatsu.

IMG_3318

Moxa is een kruid dat in het Japans Mogusa wordt genoemd. De Nederlandse benaming is bijvoetkruid. Tijdens een behandeling wordt er meestal gebruik gemaakt van een moxa staafje. Het staafje wordt aangestoken en langzaam draaiend boven het te behandelen acupunctuurpunt gehouden. Ook wordt er wel eens een laagje zout (of gember) op de huid gelegd met daarop een brandend stukje moxa.

Een behandeling met moxa geeft een werking op fysiek niveau, maar werkt ook dieper op energetisch niveau. Deze vorm van behandelen geeft warmte energie af aan ons lichaam op energiepunten waardoor deze energie makkelijker door ons lichaam wordt opgenomen. In de Oosterse Yin Yang filosofie is moxa Yang- warm en actief.

IMG_3321