Guasha

Guasha betekent ‘de ziekte uit het lichaam wegschrapen’. Gua betekent ‘schrapen’, sha betekent ‘slib of ophoping’. Het schrapen gebeurd met Chinese Jade (ook wel de steen van de liefde genoemd).

Guasha therapie is een diepe massage gebaseerd op oude Chinese technieken om de Chi in het lichaam op gang te brengen. Deze schraaptechniek is al meer dan 2000 jaar oud.

Op plekken waar blokkades (afvalstoffen) zijn wordt de huid rood en verschijnen er plekken in de huid (niet op de huid) die op bloeduitstortingen lijken. Hoe donkerder de plek, hoe dieper en chronischer de kwaal. Onder normale omstandigheden verdwijnen deze plekken na 3 tot 7 dagen.

Guasha werkt tijdens de behandeling in op de huid, bindweefsel, lymfestelsel, spieren en bloedvaten, waardoor de weerstand van al deze delen en organen wordt gestimuleerd en geoptimaliseerd.

Te behandelen klachten:
Hoofdpijn, nekklachten, schouderklachten, tennisarm, gewrichtspijn, rugpijn, ischias, kuitkrampen, reumatische pijn, rsi klachten, spijsverteringsklachten, slapeloosheid, allergie.

guasha